Ontdek hieronder de foto's en de bijhorende locaties
Op elke locatie staat één foto centraal. Als bezoeker van een locatie nodigen we je uit om stil te staan bij het beeld én om jouw eigen verhaal te delen.
sv DONK
Nieuwe Donkstraat 1, Gouda
vanaf 24 augustus
Bij fotograaf Hans van der Meer speelt toeval een belangrijke bijrol. Voetbalfoto’s lenen zich hier perfect voor, zolang ze niet als journalistieke beelden worden bekeken. Hij heeft een andere kijk op amateurvoetbal en een geestige blik op de wereld die hij vastlegt.
Fotofestival Naarden Het Arsenaal
Kooltjesbuurt 1, Naarden
vanaf 13 juni
Al lang voor het woord milieubewustzijn gangbaar werd, maakte Richard Tepe mensen zich bewust van de wereld om hen heen. Richard Tepe liet zien dat fotografie meer is dan alleen iets vastleggen. Fotografie is ook activisme, emotie en betrokkenheid.
Klooster Oude Noorden, Rotterdam
vanaf 22 mei
Samidin is opgegroeid in Rotterdam en reist van hieruit naar steden over de hele wereld. Hij gaat naar buurten die bekend staan als moeilijk. Hij zorgt voor een intieme blik in gemeenschappen waar de meeste mensen het bestaan niet eens van weten. Voor hij fotografeert neemt hij eerst de moeite de mensen te leren kennen en hun vertrouwen te winnen.
Spoorwegmuseum, Utrecht
Maliebaanstation 16
vanaf 7 mei
Pieter Oosterhuis is de eerste industriële fotograaf van Nederland. In eerste instantie maakte hij vooral portretten, maar eind jaren 1850 stapte hij over op het maken van stereofoto's en stadsgezichten voor de commerciële verkoop. Oosterhuis bracht technische hoogstandjes op de perfecte manier in beeld.
Centraal Museum, Utrecht
Agnietenstraat 1
vanaf 18 april
Erwin Olaf had in zijn beelden altijd ieder detail volledig onder controle. Zijn bijzondere foto’s maakten hem een van de bekendste fotografen van Nederland. Toch is zijn werk niet onbereikbaar; bijna iedereen heeft een Erwin Olaf in huis. Naast zijn enorme collectie beelden maakte hij namelijk ook het ontwerp voor de Nederlandse euro.